ЧУДО ЈЕДНЕ ЈЕДИНЕ КЊИГЕ

Translate

Претражи овај блог

четвртак, 10. октобар 2013.

Да ли сте чули?



ХАРУКИ МУРАКАМИ ЈЕ ФАВОРИТ ЗА НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА КЊИЖЕВНОСТ
После година најава и ишчекивања, ово би могла да буде Муракамијева година за Нобелову награду - барем ако судите по кладионици Ледброукс, који је са шансама 3-1 фаворит.
Јапански иисац Харуки Мураками је
најављен као фаворит за овогодишњу
Нобелову награду за књижевност
Остали фаворити су америчка ауторка Џојс Керол Оутс (6-1), мађарски писац Петер Надаш (7-1), јужнокорејски песник Ко Ун (10-1), и Алис Монро, из Канаде (12-1).
Прорачунавање шанси у основи је ствар информисаног нагађања, зато што се кандидатуре и разматрања Но-беловог комитета за књижевност Шведске академије чувају у тајности 50 година након доношења одлуке. Шести фаворит је сиријски песник Адонис (14-1), који је био један од фаворита 2011. након Арапског пролећа, али је изгубио од Томаса Транстремера. Мураками се смешта у фаворите већ 10 година. Ове године је дошао на врх листе... (....)

*
КАКО ДА ЗАСТУПАТЕ СВОЈУ КЊИГУ
Дакле, скоро сте завршили свој роман. Честитамо - сада долази тежи део. Пронаћи правог агента и убедити га да прочита ваш рад изузетно је тежак задатак. Издавачки експерт Данута Кин, на постдипломском курсу нуди практичне савете о томе како да нађете правог агента и потенцијално тржиште, како да заступате своју књигу, из-бегнете уобичајене замке и користите друштвене медије да побољшате своје шансе. Она наводи како ћете након курса гледати на издаваштво у новом позитивном светлу. Овај мастер курс је за сваког ко је написао књигу, а сада се суочава са застрашујућим процесом потраге за издавачем.
На њему ћете наводно научити шта је потребно да вас примете агенти, издавачи и читаоци. Он ће вас наоружати техникама и знањем како да избегнете уобичајене замке и повећате шансе за пласман своје књиге.
Њен курс обухвата: потрагу за сопственим агентом и потенцијалним тржиштем, писање писма за представљање свог дела, рад на друштвеним медијиима и како да се носите са одбијањем издавача.

_____________
___ Извор: Златна греда, бр. 1389 – 140/ 2013, Нови Сад, стр. 94

Нема коментара:

Постави коментар