Completarium


УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна (пара)држава. "Сазвежђе З"

Translate

Претражи овај блог

четвртак, 10. октобар 2013.

Да ли сте чули?ХАРУКИ МУРАКАМИ ЈЕ ФАВОРИТ ЗА НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА КЊИЖЕВНОСТ
После година најава и ишчекивања, ово би могла да буде Муракамијева година за Нобелову награду - барем ако судите по кладионици Ледброукс, који је са шансама 3-1 фаворит.
Јапански иисац Харуки Мураками је
најављен као фаворит за овогодишњу
Нобелову награду за књижевност
Остали фаворити су америчка ауторка Џојс Керол Оутс (6-1), мађарски писац Петер Надаш (7-1), јужнокорејски песник Ко Ун (10-1), и Алис Монро, из Канаде (12-1).
Прорачунавање шанси у основи је ствар информисаног нагађања, зато што се кандидатуре и разматрања Но-беловог комитета за књижевност Шведске академије чувају у тајности 50 година након доношења одлуке. Шести фаворит је сиријски песник Адонис (14-1), који је био један од фаворита 2011. након Арапског пролећа, али је изгубио од Томаса Транстремера. Мураками се смешта у фаворите већ 10 година. Ове године је дошао на врх листе... (....)

*
КАКО ДА ЗАСТУПАТЕ СВОЈУ КЊИГУ
Дакле, скоро сте завршили свој роман. Честитамо - сада долази тежи део. Пронаћи правог агента и убедити га да прочита ваш рад изузетно је тежак задатак. Издавачки експерт Данута Кин, на постдипломском курсу нуди практичне савете о томе како да нађете правог агента и потенцијално тржиште, како да заступате своју књигу, из-бегнете уобичајене замке и користите друштвене медије да побољшате своје шансе. Она наводи како ћете након курса гледати на издаваштво у новом позитивном светлу. Овај мастер курс је за сваког ко је написао књигу, а сада се суочава са застрашујућим процесом потраге за издавачем.
На њему ћете наводно научити шта је потребно да вас примете агенти, издавачи и читаоци. Он ће вас наоружати техникама и знањем како да избегнете уобичајене замке и повећате шансе за пласман своје књиге.
Њен курс обухвата: потрагу за сопственим агентом и потенцијалним тржиштем, писање писма за представљање свог дела, рад на друштвеним медијиима и како да се носите са одбијањем издавача.

_____________
___ Извор: Златна греда, бр. 1389 – 140/ 2013, Нови Сад, стр. 94

Нема коментара:

Постави коментар